dinsdag 28 december 2010

Crazy Patchwork.


Om terug te komen op het vorige bericht,deze blokken kocht ik ook op e-bay.Het zijn blokken uit Amerika en waren maar 8 dollar per stuk.Ik kocht ze een paar weken na elkaar wel bij dezelfde verkoopster. Ze zijn gemaakt door dezelfde dame nl. Millie Bear getrouwd met Benny Bear dan staat eronder Keith Hill Rd Grafton ma.Wat ik nu een beetje raar vind,
bij het ene kaartje staat 1894 en bij het andere 1800's,dat scheelt bijna 100 jaar.Is het nu echt oud of ben ik in het ootje genomen,ik weet het niet,ze lijken me wel echt oud maar ik heb in boeken en tijdschriften gelezen dat ze dat ook zo kunnen maken.Ik heb ze nu nog in een lade van een kastje liggen ,maar ik denk dat ik ze in ga lijsten.Och het maakt me ook niet zoveel uit of ze 50 100 of 150 jaar zijn ,ik vind ze mooi en daar gaat het toch om.
Groetjes Lia

zondag 26 december 2010

Verzamelen

Al zoekend op verschillende blogs kwam ik deze blog tegen www.collectionaday2010.blogspot.com

Een Amerikaanse vrouw fotografeert iedere dag van 2010 een verzameling.Heel leuk om eens te bekijken.Ik zocht een paar toepasselijke verzamelingen op handwerkgebied.
Volgens mij schuilt er in bijna iedereen wel een verzamelaar.Zeker in mensen die handwerken,verzamelen wij quilters niet altijd lapjes, quiltgarens ,mallen ,speldenkussentjes,lintjes,maak zelf de lijst maar af.
Dan verzamelen we weer mandjes en dozen om alles op te bergen.
Zelf ben ik ook zo'n verzamelaar,kleine naaimachientjes,antieke zakdoekjes,hyacint-vaasjes,kantjes,dertiger-jaren quilts,Feed-sacks stofjes,gewone stofjes.
Op e-bay deed ik vorige week een bod op een dertiger-jaren quilt een Sue Bonnet,jullie weten wel dat meisje met mutsje je ziet nooit het gezichtje.En laat ik het nu hebben gewonnen,ja dat word altijd gezegt maar je betaald gewoon zelf wat je ervoor over hebt en als niemand hoger biedt dan jij komt er in beeld:U hebt gewonnen.Heel apart.
De gewonnen quilt komt zo snel mogelijk naar Nederland dus jullie begrijpen wel dat ik dat heel spannend vind.
Groetjes Lia

vrijdag 24 december 2010

Kerst

Lieve Lezers van mijn blog.
Iedereen hele fijne Kerstdagen en geniet van elkaars gezelschap.
Groetjes Lia

maandag 20 december 2010

Tien gedachten.

Jeetje dacht ik toen ik het stokje van Wilma  http://www.dekenstikster.web-log.nl/ doorkreeg,wat nu,moeilijk hoor.

Ik wil het met jullie hebben over tien warme gedachten over het quilten.

1Wat een leuke en warme vriendschappen ik door het quilten heb ontmoet.

2 Ik 17 jaar geleden begon met quilten en het nu nog steeds met veel plezier doe,de verslaving is alleen maar groter geworden.

3 mijn jongste zoon zaterdag bij een vriendin ging eten en vroeg heb je nog ergens een quilt liggen die niet gebruikt word want bij .... is het altijd zo koud,dan heeft ze iets om onder te zitten als ze op de bank zit.En de vriendin er heel blij van werd.

4 Mijn  moeder van 82 altijd een middag-dutje doet onder een quilt die ik voor haar 75ste verjaardag maakte.

5 Ik vorig jaar een beren-quiltje maakte voor een pas geboren baby,en het beren-quiltje nu weer gebruikt wordt voor een nieuwe baby in het gezinnetje,ze hebben pas een dochtertje gekregen.

6 Er nog wel 10 projecten heb liggen die ik graag af wil maken in het nieuwe jaar.

7 Ik heel verslaafd ben aan lapjes en quiltboeken en tijdschriften.

8 Ik ga proberen niets nieuws aan te schaffen in 2011.

9 Alleen vulling voor de af te maken projecten.

10 Ik het ontzettend leuk vind om te bloggen en van jullie een reactie te horen.

En nu ook nog eens het stokje door geef aan Berthi wiens blog ik al jaren lees.

Veel Groetjes Lia

vrijdag 17 december 2010

Kerstspulletjes.

 De kerstspulletjes staan en hangen weer,altijd gezellig om te zien wat er allemaal voorbijkomt.Nou niet zo veel zelfgemaakt.Het bovenstaande quiltje maakte ik ongeveer 3 jaar geleden.Het is een quiltje waarin je telkens iets anders kunt hangen,afhankelijk van het seizoen.Het kerst-quiltje dat erin hangt is eerst gemaakt en daarna is er een soort organza overgelegt,toen gequilt en versiert met kraaltjes en toen de binding.
En twee jaar geleden kreeg ik bij de pakjes-post van Bep dit leuke patroontje,het zijn er eigenlijk 3,maar ik maakte alleen deze en besloot om hem als hartje op te hangen.De andere patroontjes zijn ook zo leuk en ik denk dat ik die de komende Kerst-dagen maar eens zal maken voor Kerst 2011.
Ik denk altijd ik heb nog tijd genoeg om iets te maken,maar voor je het weet is het nog maar een week voor Kerstmis en moeten er nog veel andere dingen gedaan worden.
Dat was het weer voor vandaag.
Groetjes Lia.

zondag 12 december 2010

Hoera een AFFO!!!!!!!!!!!!!!!!

 Allereerst het blokje dat af is van de SBS-quilt block B-9 Irish Chain.Eigenlijk was B-8 aan de beurt maar dat is een heel bewerkelijk blokje en daar had ik deze week geen zin in.
 Want ik had het te druk met het afmaken van mijn mandjes-quilt.Ik heb vrijdag-avond de laatste rand gequilt en gisteren de binding erom gezet.Wat een werk.De quilt is 1,80 breed en 1,95 lang
 Gister-avond twee kanten tegengezoomd.En ik hoop dat ik vanavond de andere helft af krijg.
 Ik heb hem in delen op de foto gezet,een gedeelte liggend op bed.En voor de andere foto's heb ik hem aan de kast gehangen.
Je moet er wel wat voor over hebben maar dan krijgen jullie een beetje een idee hoe het eruit ziet.
Ik ben heeeeel blij dat hij af is.Het was leuk om hem te maken maar soms duurt iets net te lang en dan verdwijnt het in een of andere hoek.
Nog een prettige Zondag.Groetjes Lia

woensdag 8 december 2010

De Quiltkast

 Dit is wat ik onderandere in mijn quiltkast tegenkwam,een log-cabin achtig quiltje met verschillende maten log-cabin.In allerlei tinten wit en ecru en wat bruin erbij.In een doos verstopt met allerlei knoopjes,borduurgarens,kraaltjes.bandjes en kantjes om hem te versieren.
 Ik was ook al begonnen met versieren zoals je ziet op de bovenstaande foto.Volgens mij is het al wel 3 jaar geleden dat ik hem maakte,maar het verder gaan lukte op een of andere manier niet,steeds werd er even op geborduurd en dan verdween hij weer in de kast
 Ik heb ook gedacht hij is te licht,ik doe er deze stof langs.Die kocht ik bij Dorry en was er meteen weg van,die stof zat ook in de doos
En het alleleukste plaatje vind ik dit 2 duifjes gekocht ooit in Brugge.
Het is te mooi om in die doos te laten zitten,dus na de mandjes-quilt is deze aan de beurt.
De 22 quilts in de kast uit het vorige berichtje zijn helemaal af.Maar er zaten nog meer verassingen in de kast.
Groetjes Lia

maandag 6 december 2010

Poppenquiltje

Vorig jaar vond ik de top van dit quiltje toen ik mijn quiltkast aan het opruimen was.Sonde om er niets mee te doen.Ik zette er een klein randje langs en quilte het door.In mijn verzameling kantjes vond ik dit kantje,misschien iets te licht maar ik vind het wel leuk zo.
Het ligt nu in mijn poppenwagentje waar onze Vink [poes] zo graag in ligt.
Het is maar 32 bij 39 cm groot.De blokjes zijn 7 bij 7 en het patroontje is een kaleidoscoop.
Zaterdagmiddag begon het zo te sneeuwen,ik dacht ik blijf lekker thuis en ga mijn quiltkastweer eens opruimen.Wat ik daar allemaal tegenkwam!!!!!!!!
22 grote en kleinere quilts die al af zijn en de rest vertel ik wel in een volgend blogje.
Groetjes Lia

vrijdag 3 december 2010

Erwtensoep en appeltaart

 Block B-7 van de SBS-quilt is af.Swamp Patch is de naam,gemaakt op de gewone patch-methode met de hand.
 Verder is er ook nog gewerkt aan de hexagon-quilt er zijn weer 33 bloemetjes gemaakt en daar zet ik dan gelijk 5 rode hexagonnen aan.Dat is makkelijk bij het in elkaar zetten.
Ook weer een blikje met rode hexjes gemaakt.
En zoals de titel van het blogje zegt voor het avondeten maakte ik een grote pan erwtensoep,dat is favoriet met dit winterse weer.Meteen ook maar een appeltaart gebakken voor bij de koffie.
Want waar ben je met dit winterse weer beter dan lekker thuis bij de kachel.
Prettig Weekend Groetjes Lia

woensdag 1 december 2010

Mandjesquilt

 Al drie jaar ben ik bezig met deze mandjes-quilt.Eerst als blok van de maand,dus dat was twaalf
maanden .Toen een heel gepuzzel om hem in elkaar te krijgen .Er zat wel een schema bij maar dan zit je weer passen de kleuren wel bij elkaar.Ik heb hem toch maar in elkaar gezet en ben blij dat ik dat gedaan heb.
Nu ben ik al een heel jaar aan het quilten,met tussenpozen natuurlijk,want er zijn zoveel leuke dingen te doen.Hij is bijna af,ik ben de rode rand die erom zit nu aan het rasteren,net zoals het bovenstaande mandje.Ik wist ook al niet hoe ik hem door wou quilten.Nog even doorbijten[quilten]en als hij af is zal ik hem helemaal showen.
Groetjes Lia