zondag 30 januari 2011

Nog mooier.

Dit stofje is echt mijn favoriet.Ik kocht het bij Kristel Salgorollo in Belgie.Het was net in de tijd dat de boeken van Blended Quilts uitkwamen.Wij kwamen met onze Bee voor het eerst in haar winkel en toen ik haar stoffen zag wist ik dat dit soort stofjes het voor mij helemaal zijn.Ik koop ook weleens japanse en Kaffe Fasset-stofjes maar kom toch weer op dit soort stofjes terug. Gelukkig nam ik van deze stof ook een meter en er zijn nog 8 bloempatronen zoals hierboven over.Dit stofje ligt ook lekker mooi te wezen.
Groetjes Lia

zaterdag 29 januari 2011

Favoriet stofje.

Hebben jullie dat ook ,een stofje waarvan je denkt wat sonde om te verknippen?Vast wel volgens mij hebben alle quilters daar last van.Rare hobby eigenlijk we snijden en knippen in de mooiste lapje om er vervolgens een nog mooier lapje van te maken.In dit mandje zit zo'n stofje,een van mijn favorieten.Ik kocht er een meter van op de Expo in Barcelona bij een quiltwinkel die daar stond uit Parijs. Ik verwerkte het in een grote quilt en gebruikte heel zuinig kleine stukjes. Ook werd er een jurkje voor een pop van gemaakt, heel leuk voor een moeder die alleen maar zonen heeft.Ik had graag een dochter gehad alleen al om de schattige jurkjes die je ze aan kunt doen. Nu ligt het lapje al jaren te wachten op een plaatsje in een quilt.Dat zal vast nog wel komen.Ik heb nog meer dan een halve meter over .                                                                                                                                                                                      



Groetjes Lia

maandag 24 januari 2011

De mandjesquilt.

 Een van mijn absoluut favoriete quilts.
Hij hangt tegenover mijn bed,dus iedere morgen kijk ik er met veel plezier naar.Toen hij net af was en ik hem gewassen had gebeurde er iets ergs mee,de kleuren liepen door,daar schreef ik een blogje over bij de
hexabee groep

Heel quiltend Nederland,Belgie en nog vele andere landen waren dankzij
 HAAR in de ban van de mandjes.Iedere woensdag was het mandjes-dag.Overal werden mandjes gemaakt,zelfs in de wachtkamer van het ziekenhuis, in de trein en op schiphol in de aankomsthal.
Dat waren nog eens tijden!!!!.
Kan er iemand nog zo'n rage aanwakkeren?????????

Groetjes Lia

vrijdag 21 januari 2011

Vrije dag.

Wat doe je zoal op je vrije dag,een beetje uitslapen een beetje poetsen,meestal ook op vrijdag de boodschappen maar die heb ik gisteren al gedaan.Toen tijd voor het quiltgebeuren.Ik stempelde wat apple-core blokjes en bereide een SBS blokje voor,dan kan ik vanavond vooruit lekker op de bank iets doen[stilzitten kan ik niet]
 Zoals in het vorige blogbericht vermeld is hier dan mijn Dear Jane,het fotograferen was bijna niet te doen,er kwamen steeds wazige foto's,ik heb er de twee beste uitgehaald om hier te plaatsen.Ik begon eraan in 2000 en in 2002 was hij af.Hij heeft zelfs nog op de tentoonstelling van het Quiltersgilde gehangen in Nieuwegein.Ik had een stapel lapjes gekocht in Brielle bij de Quiltnaald wel bekend bij de meeste quilters die al een tijdje meegaan.Eigenlijk waren die bedoeld voor een log-cabin voor mijn oudste zoon,maar ze werden gebruikt voor de Dear-Jane.
Ik maakte niet alle blokjes het werden er 120 en ook met de punten werd gesmokkeld,als er een bruikbaar stofje was maakte ik er gewoon een punt van.Ik vond het een feest om eraan te werken,maar hij ligt in de kast en wordt er toch regelmatig uitgehaald,anders opgevouwen en bewonderd.Ik zou de kleuren nu niet meer zo kiezen,zo zie je dat je smaak toch met de jaren veranderd.

Groetjes Lia

maandag 17 januari 2011

SBS bericht.

 Er zijn weer 4 blokjes af van de SBS-quilt.Mijn mandjes-quilt fungeert als prikbord.Ik ben maar afgestapt van een wekelijkse of maandelijkse up-date.Als ik zin in blokjes maken heb begin ik gewoon,en dat bevalt me goed.Jullie zien hieronder het volgende blokje al geknipt liggen,dat is vanavond aan de beurt om aan elkaar gezet te worden.
Als ik zo mijn blog terug kijk is het wel erg veel rood wat ik tegenkom.
Toeval want in het verleden maakte ik quilts in allerlei kleuren.Een tijdje was zwart favoriet en er werd een Amish quilt gemaakt,zelfs een zwarte Dear Jane met paars en groen.Dat zou ik nu niet meer doen,niets is zo veranderlijk als de mens zal ik maar zeggen.Ik zet hem deze week eens op de foto dan kunnen jullie zelf oordelen.Hij of zij komt alleen uit de kast om eens anders gevouwen te worden en gaat dan weer terug de kast in.Ik heb ook niet de behoefte om hem op bed te leggen of aan de muur te hangen.
Ik zeg ook steeds ik wil de dear Jane nog wel eens maken maar dan in een lichte uitvoering.
Maar ik ga eerst gezellig verder aan de SBS.
Groetjes Lia

dinsdag 11 januari 2011

Verandering van spijs doet eten.

 Zaterdag kwam het blok van de maand-pakketje van de Kalender-club van Dorry in de brievenbus vallen.Ik vind hem zo leuk,meteen ook maar aan begonnen.Ik twijfel nog of ik er aparte quiltjes van maak of een grote.
 Ik heb mijn rode hexagon-quilt even in de kast gelegd en deze tevoorschijn gehaald.Het is de apple core gestempeld achter op de stof, het stempeltje komt ook van haar en ik ben er al 2 jaar mee bezig.Het is zo leuk om het zo nu en dan op te pakken.Ik heb 26 rijen  van 21 stukjes aan elkaar en er ligt een rij van 26 stukjes te wachten.Als die rij eraan zit dan zijn er toch al 572 apple-core's aan elkaar.Ik vind het nog steeds leuk dus ga er rustig mee door.
Toen ik op het bed stond om een foto te maken dacht ik dan ook maar een foto van mijn nieuwe lampje.Hij krijgt de Kitch-prijs maar ik vind hem helemaal leuk.
Groetjes Lia

vrijdag 7 januari 2011

Kanten zakdoekje

Vandaag ben ik een beetje van de hak op de tak aan het springen.Was ophangen een beetje strijken,koffie en gelijk 5 draadjes quilten.Ik ben een babyquiltje aan het maken en benjamin is al 6 weken dus ik moet het echt volgende week afhebben van mezelf.Dus de vaart erin met dat quiltwerk.Nog een kopje koffie mee naar boven,wat een zootje op de tafel in mijn quiltkamer, naaimachine,boeken, lapjes,tijdschriften.Ook maar even opruimen.
Zal ik ook maar even wat foto's maken van mijn verzameling zakdoekjes.
Nou dat is nog moeilijk hoor ,je moet wel een mooie ondergrond hebben.Dat werd de bodem van een lade waar ze inliggen.
Dit zakdoekje is nieuw,ik kocht het op een rondreis door Italie 3 jaar geleden.het komt van het eilandje Burano bij Venetie.Dat staat bekent om zijn mooi kantwerk en gekleurde huisjes in pasteltinten.
De eerste letter van mijn naam staat erin de L van Lia.
nou ik ga nog even wat foto's maken van de andere zakdoekjes en nog wat boodschappen doen,koken en vast nog meer dingetjes zal ik tegenkomen.Een echte rommeldag dus.

Groetjes Lia