vrijdag 25 februari 2011

Uit de quiltkast.

 Naar aanleiding van het blogje van Annelies, dacht ik die ligt ook nog in de quiltkast.Nu ik hem zo weer voor de dag heb gehaald vind ik hem toch wel de moeite waard om af te maken.Hij is gemaakt van nieuwe en enkele oude feedsackstofjes.De hexagonrand is ook af die ga ik om de sterrenrand applikeren.Dat maak ik eerst af en dan ga ik er nog een rand omdoen, hoe of wat weet ik nog niet dus wie een idee heeft zeg het me maar.
 Ook heb ik besloten dat de apple-core quilt af is,er zitten 32 rijen van 24 appelkroostjes =768 aan elkaar en dat vind ik een mooie maat.Dus een affo in Februari.Ik had een baby-quiltje af in Januari,dus als er iedere maand iets afkomt ben ik al tevreden.Toen ik pas aan het quilten was had ik steeds 3 projecten 1quilt met de hand patchen,1 om door te quilten en meestal 1 op de naaimachine.Nou dat is in de loop derjaren aardig verandert,zoals volgens mij bij de meeste quilters.Nu ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om vaak van project te wisselen [jaja praat het maar goed].Als er steeds maar iets afkomt vind ik het prima zoveel dingen onder handen te hebben.
Dit was de aanleiding,Annelies heeft het vandaag over geaplikeerde strookjes,vandaar deze foto.

Groetjes Lia

vrijdag 18 februari 2011

Heerlijk gefrutseld.

 Wat een heerlijk weer was het gisteren.Eerst heb ik de Celine bewonderd die Wilma zo mooi gerestaureerd heeft,wat een werk en wat knap gedaan.Zij hangt weer mooi te wezen boven de bank.
Na wat huishoudelijke klusjes heb is heerlijk in de serre zitten patchen aan de apple-core.Er zitten nu 670 apple-core stukjes aan elkaar,30 rijen van 24 stukjes.Ik ga nog even door want ik wil er een tafel-quilt van maken.
 Onze Vink houdt ook van het zonnetje en hield mij gezelschap.
 Vandaag was het weer heel anders,de zon heb ik niet gezien ,wat een somber weer.Tijd om het naaimachine op tafel te zetten.Uit het boek Garden Club van Blackbird Designs,dat ik deze week bij Dorry kocht,maakte ik een heel leuke needleroll.Het was even puzzelen maar het is gelukt.Wat een geweldig leuk boek is dat weer.En Dorry heeft het stofje waarvan het origineel gemaakt is,dat stofje heb ik ook gebruikt.
Ik denk dat ik het ecru lintje ga vervangen door het satijnen groene lintje,ik vind het een beetje te veel afsteken.Wat vinden jullie?? Het ronde rolletje is een speldenkussentje en het vilten lapje is voor de naaldjes.Als je op de foto klikt zie je het beter.
Ik heb nog geen foto gemaakt van het rolletje in opgerolde staat ,dat zien jullie de volgende keer.
Groetjes Lia

maandag 14 februari 2011

Patchwork en Quiltdagen.

 Wat heb ik genoten van de Quilts van Mariet Soethout-Mous zaterdag op de quiltdagen in Vijfhuizen.Zaterdag was ik er , om 12 uur gaf zij een lezing over de quilts die er hingen ,zij vertelde over de tot stand koming van de quilts,het verhaal achter de quilts dus.Haar zoon begeleide haar en bestuurde de computer, voor hem en al haar kinderen en kleinkinderen maakte zij quilts.
 Wat geweldig als je op hoge leeftijd,Mariet is de tachtig al gepasseert, nog zo betrokken en productief bent.Zij heeft veel quilts gemaakt van klederdrachtstoffen en is ook geintreseerd in islamitische motieven dat heeft ze uitvoerig bestudeerd.Ik kan er uren over doorgaan zo heeft het me geinspreerd.

Natuurlijk ging ik ook voor de quilts van Supergoof,die waren in het echt ook super.Helaas kon ik daar geen foto's van maken want door de vele foto's die ik maakte van de quilts van Mariet waren de batterijen op en de reservebatterijen lagen natuurlijk thuis.Ik hoop de quilts van Ingrid te fotograferen al ze op 2april bij Dorry een trunkshow geeft want daar ga ik naar toe,weer iets om naar uit te kijken net als het quiltweekend dat er weer aankomt.Leuke dingen dus.
Verder zag ik vele bekenden en de winkeltjes waren ook weer super,ik heb me erg ingehouden en kocht maar 3 halve meter lichte achtergrondstofjes en 5 meter kantjes,dus dat viel mee deze keer.
Groetjes Lia

dinsdag 8 februari 2011

Gijsje.

Vorig jaar Juni kregen wij een poes ,we noemden hem Vink en zij was gevonden  door iemand die haar niet kon houden.Wij hebben haar in huis genomen en kwamen erachter dat ze niet alleen was,ze was namelijk zwanger.Daar kwamen we nogal laat achter,we zeiden steeds wat ziet die poes er goed uit lekker dik,ze heeft het toch wel goed bij ons,jaja zwanger dus.In augustus kwamen de kleintjes 5 maar liefst.Het was heel gezellig en onze Vink was een hele goede moeder.
Gelukkig  vonden alle poezen een goede bestemming,alleen een hebben we gehouden en dat is Gijsje een hele ondeugende en ondernemende kater van bijna een half jaar.
Vink en Gijsje zijn samen vooral heel ondeugend,ze spelen echt tikkertje met elkaar gaan op plekjes zitten waar ik het liever niet heb zoals de quilts.En als de deur van de badkamer niet goed dicht is ligt Gijsje in de wasbak,nou JAAAAAA.

Grtoetjes Lia

vrijdag 4 februari 2011

SBS-up date

Vorige week kocht ik bij Dorry een mooi stofje voor de sachings van de SBS-quilt.Er zijn bijna 30 blokjes klaar .Blokje B-8 is net geknipt en ligt klaar om in elkaar gezet te worden.Het is  een blokje met nogal veel stukjes dus ik had het een beetje laten liggen,maarja als je de rijen aan elkaar wilt zetten dan moeten ook alle blokjes klaar zijn.
Dit is  echt wel mijn favoriete blokje het is A-6.Je ziet hier dat de sachingstof toch wel mooi uitkomt.
Makkelijke en moeilijke blokjes wisselen elkaar af,dat maakt het zo leuk om eraan te werken.Ik ga weer even verder met de SBS want het is toch echt wel quiltweer.Groetjes Lia