woensdag 30 november 2011

Huizen bouwen met Jeanneke.

 Lapje 87
En lapje 88.

Hebben jullie het blog van Jeanneke gelezen.Zij is helemaal in de ban van poppenquiltjes en heeft er al een heleboel ontworpen en gemaakt.
Nu is ze in de ban van kleine huisjes,jullie moeten het maar even lezen het is zo'n leuk idee.
Ik heb mijn uitdaging voor 2012 al gevonden.

Groetjes Lia

maandag 28 november 2011

Poezieplaatjes.


 Hallo Allemaal.

Een tijdje geleden kocht ik een paar velletjes van die prachtige nostalgische poezieplaatjes.Nu is mijn plan om ze over te brengen op stof.Ik heb er transfer papier voor gekocht die geschikt zijn om een afbeelding over te brengen op textiel,maar heb het nog niet geprobeerd.Mijn vraag bij deze heeft iemand van jullie dat eens gedaan en zo ja is het goed gelukt.Kortom wie heeft er ervaring mee en wil het met mij delen.


Lapje 86.

Groetjes Lia

zondag 27 november 2011

Lapje 85


Lapje 85.                                                                                                       
Groetjes Lia                                                                                                   

                                                                                                   





Nieuw lapje.

Lapje84.wat een lief lapje al zeg ik zelf.
Fijne zondag Groetjes Lia.

vrijdag 25 november 2011

Up-date Antique Sampler Sue Daley.


 Er wordt hard gewerkt aan de Antique Sampler van Sue Daley.


 De vogeltjes zijn af en daarmee ook alle kleine blokjes van de quilt en dat zijn er totaal 64.

 Nu ben ik bezig aan de grote blokken dat worden er 9.


 Vier daarvan zijn al geaplikeerd en bovenstaande is helemaal af van de andere drie moet ik het middenstuk nog op de ondergrond aplikeren,wat is het leuk om aan deze quilt te werken.Dinsdag weer bee bij Dorry en dan hoop ik alle vier de blokken weer af te hebben.We krijgen dan de volgende stofjes om de bloemenaplikaties te maken.De rode achtergrondstof vind ik zo mooi gekozen,dat zit achter alle grote blokken.Nou ik kan na Dinsdag zoetjes aan beginnen met het in elkaar zetten dan zie je pas echt hoe mooi hij wordt.


 Lapje 82

en lapje 83 en ik ben er bijna uit wat ik er van ga maken,ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes Lia

woensdag 23 november 2011

dinsdag 22 november 2011

Lapje 80


Lapje 80 alweer.
Ik heb alle lapjes die ik gekregen heb bij elkaar gedaan en ze komen vanzelf allemaal een keertje aan de beurt.

Groetjes Lia

maandag 21 november 2011

Alweer Maandag


 De week is weer begonnen het is weer Maandag.Het weekend vermaakte ik me prima met het Appeltaart-boek van Janneke Philippe en de nieuwe Marie Claire idees met leuke en mooie kerstideen.Eerder las ik bij Jeannet wat een leuk boek dat appeltaartboek is ,nou reken maar het is geweldig.Zaterdag maakte ik de appel-abrikozencrumble met tijm,voor degenen die het boek hebben blz 108-109,een groot succes.Er staan zulke heerlijkheden in en ook nog eens duidelijk beschreven.


 Er werden nog een hele stapel hexagonnen gemaakt voor de rode antieke quilt uit het boek van An Moonen.Ik heb de smaak weer te pakken om eraan verder te gaan.
Mijn apple core quilt staat op het blog van Dorry.Ze heeft weer nieuwe stempels van de apple-core ,maar ook van de vingerhoedjesquilt van Supergoof en stempels om een klosjes-quilt te maken.Fijn voor degenen die er ook aan willen beginnen want dat stempelen is zo handig.Ik heb geen aandelen of zo,het is echt handig.


 lapje78


en 79.

Groetjes Lia

vrijdag 18 november 2011

Sprokkelquilt uit 1996.



 Als ik zo met mijn VLapjes bezig ben denk ik weleens aan de quilt die ik in 1995-1996 bij elkaar scharrelde.Het is een sharm-quilt van 999 verschillende stofjes en 2 dezelfde,1000 hexagonnen.Nu was ik toen net een paar jaar aan het quilten en had zeker geen 1000 stofjes.Omdat ik toen al lid was van het Quiltersgilde plaatste ik een advertentie om lapjes te ruilen.


 Het ging om lapjes van 10 bij 10 cm.Nou de reacties,telefoontjes en enveloppen uit Nederland en Belgie kwamen binnen.Er was nog geen internet en van bloggen had echt nog niemand gehoord.


 Hierboven zien jullie het etiket,toen deed ik dat nog keurig.Er werd een jaar aan de quilt gewerkt en het was een hele uitzoekerij om niet 2 dezelfde lapjes erin te verwerken.Dat is niet helemaal gelukt.Een vriendinnetje van onze oudste DS ontdekte 2 dezelfde lapjes toen ik aan het vertellen was wat voor een quilt het was.


 Nu 2011 is het ook lapjes ruilen,deze kreeg ik deze week toegestuurd door Susi en Mieke.Wat is dat toch leuk net zoals 15 jaar geleden maar dan via de moderne technieken nml het bloggen en de e-mail.Het bezorgen per post is hetzelfde er moet nog gewoon een postzegel op en de postbode is geen robot geworden maar komt nog gewoon op zijn fiets door de wijk.


Lapje 76.
Iedereen een fijn weekend.
Groetjes Lia

Lapje 75.


Lapje 75 en gewoon geen tijd om een langer berichtje te schrijven.

Groetjes Lia

woensdag 16 november 2011

dinsdag 15 november 2011

Lapje 73.


Lapje 73.
Vandaag en gisteren kreeg ik weer van die mooie lapjes binnen,daarover morgen meer.

Groetjes Lia

maandag 14 november 2011

Zakdoekje leggen.


 Vorige week kreeg ik een mooie verzameling lapjes van Lida in de brievenbus,ik ben er heel blij mee.Wat leuk dat je zo kunt ruilen met iemand die je niet persoonlijk kent maar wel via de blogs.Het zakdoekje vond ik bij de kringloop voor 50 eurocent.Weer een voor de verzameling.


 Deze borduurdoos vond ik op de Mill Hill markt in September.Een markt op een middelbare school in een dorp in onze buurt waar je als je op tijd bent nog mooie spulletjes vindt.,4 grote tenten met vanalles wat je je maar kunt bedenken.Ze hebben altijd verschillende goede doelen waar het geld naar toe gaat en er wordt voor duizenden euro's verkocht.De borduurdoos maakte ik helemaal schoon en aan de binnenkant van de deksel zat een viesgroen vilten lapje,jullie zien het vast voor je.Het lapje werd vervangen door een rozenpapiertje dat ik nog had en de borduurgarens werden er ingelegd.


Lapjes 70-71 en 72 deze keer zijn het overhemdstofjes dat past wel bij de rest.

Groetjes Lia

zondag 13 november 2011

Poppenquiltje af en de laatste bloemen.


 Iedere dag een paar draadjes gequilt deze week en mijn poppenquiltje is af.Gisteren bij Dorry een paar meter hobbs gehaald dus de volgende quilt kan gesandwiched worden.Daar maak ik maar geen foto van want zo'n berg hobbs is niet echt heel mooi om te zien.


 Dit is het achterkantje,de print was precies groot genoeg.Mijn vezameling poppenquiltjes groeit weer een beetje.Op het blogbericht van 21 Juni zien jullie de andere 4.


 Vanochtend heb ik de laatste bloemetjes van de oostindische kers in een vaasje gezet samen met een paar takjes van een winterharde fuchia.Het is nu echt over in de tuin.Volgens mij staat de winter nu echt voor de deur,BRRRRRRR ik hou helemaal niet van de winter,het liefst duik ik onder en kom weer tevoorschijn zo half Februarie als het wat langer licht is.Maar goed het hoort erbij,lekker handwerken en leuke dingen ondernemen dan is het zo weer Lente!!!!!!!

Groetjes Lia

vrijdag 11 november 2011

lapje 69


Lapje 69.Het lijkt wel een lapje van een oude pyama.

Groetjes Lia

donderdag 10 november 2011

lapje 68.



Lapje 68 ook een oude feedsack en wel een hele mooie al zeg ik het zelf.Na deze heb ik er nog twee te showen en dan moet ik over naar andere soort lapjes.Weer een uitdaging om bijpassende lapjes te zoeken.
Vandaag hoorde ik welke prachtige quilt in de nieuwe Quiltmania staat van November- December.Ik kan bijna niet wachten tot ik hem zie.Nu maar hopen dat hij niet zo lang wegblijft als de vorige editie.

Fijne avond Groetjes Lia

woensdag 9 november 2011

Lapje 67.


Lapje 67  een mooi boeketje,mijn laatste geknipte lapje,morgen maar weer eens in de vooraad snuffelen of er nog iets tussen ligt.

Groetjes Lia

dinsdag 8 november 2011

De bloementuin.


 Vanochtend las ik het blogbericht van Wilma en dat was toch een schot in de roos voor mij.Al weken vlieg ik van project naar project,kijk steeds in mijn boeken en bladen naar de mooiste quilts en denk dan dat wil ik en dat,en het wordt steeds onrustiger in mijn hoofd.Dus dacht ik in welk mandje ligt de Bloementuin,daar ga ik aan verder.


 Nu heb ik al wel het een en ander afgemaakt dit jaar,dus dan mag ik wel altijd van mezelf aan iets nieuws beginnen.Maar toen ik deze weer terugzag [hij heeft maanden verstopt gezeten in de quiltkast]was de beslissing snel gemaakt,er gaat de komende tijd aan deze quilt gewerkt worden.Het is een quilt uit het boek van An Moonen, De Nederlandse Traditie.


 Ik heb ook al een hoekblok af zoals jullie hierboven zien.En als afwisseling,dat hebben wij quilters toch nodig,ben ik het poppenquiltje van het blogbericht van 3 oktober aan het quilten.De Antique Sampler van Sue Daley wordt natuurlijk niet vergeten anders raak ik achterop.Als ik me een beetje aan deze projecten hou dan komt het vast goed.


Lapje 66.
Groetjes Lia.

maandag 7 november 2011

Nog 300 lapjes te gaan.


Lapje 65 weer een lapje uit de jaren 30,gekocht op ebay,een stapeltje resten van oude feedsacks.
Groetjes Lia.

zaterdag 5 november 2011

Nieuwe Lapjes.


 Lapje 61


 Lapje 62


en lapje 63
.
Door al het gedoe met de Dresden Plate quilt is het lapjesproject volkomen naar de achtergrond verdwenen.Maar nu ben ik weer BIJ.
Ik kreeg wat reacties op het vorige bericht dat er geen vlekken te zien zijn en dat is ook niet zo want die zijn er gelukkig uit gegaan door de vlekkenontkleurder en door de onkleurder zijn ook de kleuren vervaagd.Ja ik denk dat ik niet zo impulsief had moeten handelen en niet meteen met die ontkleurder aan de slag had moeten gaan.Ik zal het geen tweede keer doen denk ik.
De quilt ligt op het logeerbed maar ik heb hem omgedraaid met de achterkant naar boven kan ik toch nog een beetje genieten van het quiltwerk.

Fijne zaterdag Groetjes Lia

vrijdag 4 november 2011

Verschrikkelijke quiltblunder!!!!


 Nou het is een quilt met een verhaal geworden de dresden plate is af en wat vond ik hem mooi.Dus ik denk dindagavond ik stop hem in de wasmachine dan is hij lekker fris en gewassen als het Donderdag bij ons Bee is laat ik hem zien en kan hij op het logeerbed.Dus zo gezegd zo gedaan.Met drie colordoekjes in de wasmachine,maar toen ik hem eruit haalde allemaal paarse vlekken op het lichte gedeelte en op de doekjes zat niks!!!!!!!!!


 Ik schrok me een hoedje [dat is zwak uitgedrukt],mijn DH zei je hebt toch zo'n pakje ontkleurder  zou dat wat zijn.Normaal ga ik niet zo impulsief te werk maar ik dacht als die paarse vlekken maar weg zijn.Dus de beschijving gelezen en terug in de wasmachine.Tussendoor nog even kijken en ik mijn DH roepen want ik dacht dat de achterkant roze aan het worden was.Nou om een heel lang verhaal kort te maken de paarse vlekken zijn er in ieder geval uit maar de andere kleuren zijn geen Kaffe Fasset kleuren meer.Hoe meer ik er naar keek hoe erger het werd in mijn hoofd.Zo intensief gequilt en zo lang op gewerkt,ik had ineens geen zin meer in het hele quiltgedoe .


 Donderdag dus Bee bij ons.De quilt opgevouwen en 5 scharen klaargelegd want ik dacht dus de schaar erin en helpen jullie alle 4 maar met het kapot knippen van de quilt.Dat ging mooi niet door,de quiltvriendinnen vonden het wel meevallen en draaiden het hele verhaal om.Ik ging er toch anders naar kijken ,ik ben dol op jaren 30 quilts van feed-sack stofjes en als je kijkt gaat het daar een beetje naar toe.Het is  over de gehele quilt dus nog egaal ontkleurt ook.


Dat maakt het voor mij een beetje minder erg, hierboven een foto van zoals hij eerst was en ook bedoelt was om zo te blijven een heerlijke felle  vrolijke gezellige zonnige quilt met Kaffe Fasset stofjes.

Groetjes Lia