zaterdag 31 december 2011

De laatste 6 maanden op kreatief gebied.


In Juli werd de top van de Hexabee-quilt afgemaakt.


 Augustus : er werd hard gewerkt aan de Sue Daley quilt en


 ik gaf mezelf een wel heel bijzonder kado.


 September:een lichte quilt naar ontwerp van Kaffe Fasset werd afgemaakt en


 het project de Vrolijke Lapjes werd opgestart,iedere dag een ander lapje op je blog zetten.


 Oktober:maar liefst 2 quilts af,hierboven een voor mijn schoonzusje en


 deze daar hoef ik geen uitleg meer over te geven.


 November:een poppenquiltje werd gemaakt en


 een houten kistje werd omgetoverd tot borduurdoos.


 December:alweer een quilt af en


er werd een start gemaakt om in het nieuwe jaar 2012 kleine huisjes te maken.Daar hoef ik jullie niets over te zeggen want wat is het een succes.Meer dan 1000 vrouwen van over de hele wereld volgen het idee van Jeanneke.Daar zal het in 2012 veel over gaan.
Het was voor ons niet een makkelijk jaar maar daar zijn we allemaal goed doorgekomen.
Ik hoop dat het volgend jaar voor iedereen een gezond inspirerend kreatief en vriendelijk jaar wordt.
Nou dit was het laatste logje voor 2011.

Heel veel Groetjes Lia.

vrijdag 30 december 2011

Jaaroverzicht.


 Januarie:het mooiste lapje van de kast.


 Februarie:een naaldenrolletje gemaakt.


 Maart:een prijs gewonnen met deze afvalzakjes op het quiltweekend met Dorry.


 April:een quilt is af nml de Apple-core.


 Mei:een nieuwe aanwist uit de vijftiger jaren.


 Juni:2 affo's een gehaakt kussen en


 een poppenquiltje gemaakt op de Singer Featherweight.


En als laatste Lapje 118.

Zo dat waren de eerste 6 maanden van 2011 op handwerkgebied.

Groetjes Lia

donderdag 29 december 2011

Lapje 117.


Lapje 117.

Veel heb ik niet te melden,ik ben bezig met verschillende dingen zoals de Sue Daley-quilt,de 4 blokken wil ik af hebben want we hebben Dinsdag weer Bee bij Dorry.Er worden hexagonnetjes gemaakt voor de rode quilt,als je helemaal naar beneden scrolt kom je hem tegen.En natuurlijk worden er huisjes gebouwd en geknipt,maar dat is pas op 1 januarie aan de beurt.

Hebben jullie al goede voornemens voor 2012?????

Groetjes Lia

maandag 26 december 2011

Achterstand.


Lapjes 109 tm 115.

Het was een beetje druk de afgelopen week met kadootjes maken, taarten bakken en kokerellen en ook nog een bee op Donderdag.Toen kwamen de lapjes in de verdrukking.Daarom hierboven lapje 109 tm 115 en ben ik weer bij .Vanaf morgen hoop ik weer iedere dag een vrolijk lapje te plaatsen.
Het was ook nog druk met huisjes bouwen,de voorbereidingen dan ,er werd getekend en geknipt en af en toe werd geprobeerd of het een mooie combinatie was.Maar dat zien jullie vanaf 1 Januarie.

Fijne voortzetting van tweede Kerstdag.
Groetjes Lia

zondag 25 december 2011

dinsdag 20 december 2011

Kraamkado.


 Zoals jullie zien het kraamkado is af,een badcape heb ik gemaakt.De naam van het pasgeboren meisje heb ik geborduurd met de borduurmachine en het randje om de cape is een Kaffe Fasset stof.Wonderlijk genoeg was de badcape na een wat moeilijke start gisteren in een uurtje af.Morgen gaat het kadootje op de post,de jonge ouders wonen een beetje uit de buurt en  dan kunnen ze vast van het kadootje genieten voor ik op kraamvisite ga.


lapje108.
Groetjes Lia

maandag 19 december 2011

Glas en lapjes


Lapje 107.

Mijn DH is al 25 jaar met glas bezig.Begonnen met glas in lood en langzaam aan kwamen daar steeds nieuwe technieken bij zoals glas-fusen.Hij is ook een blog begonnen.Hier kunnen jullie zijn weblog vinden.Hans wil graag wat bekendheid geven aan zijn weblog en omdat er maar weinig glaskunstenaars zijn die een weblog hebben,kan het mischien zomaar zijn dat er kontacten komen via mijn blog.

Groetjes Lia

zondag 18 december 2011

Nieuwe lapjes.


 Lapje 105


 en lapje 106 wat een mooie lapjes van de lapjesruil met Lida.
Verder gaat het vandaag niet helemaal naar mijn zin.Ben begonnen aan een kraamkadootje  nl een badcape maar ik kreeg eerst niet voor elkaar om een lap van 90 bij 90 te knippen.Daarna was het stukje badstof waarop ik de naam borduurde net aan de krappe kant.Het was zo'n gedoe dat ik maar huisjes ben gaan voorbereiden 10 liggen klaar om in elkaar gezet te worden.Dat ging wel goed.
Nog even proberen wat aan de badcape te doen,als het lukt krijgen jullie morgen de foto.
Groetjes Lia

vrijdag 16 december 2011

Huizen bouwen.


 Het is al op vele blogs te zien geweest maar hier is ook een begin gemaakt aan het bouwen van de huizen,eigenlijk huisjes want ze zijn maar 7,5 cm.Na mijn quiltkamer weer eens goed opgeruimd te hebben ging ik toch maar eens het patroontje overnemen op paternoplaat en dacht ineens aan de doos met restjes.Allemaal stukjes van precies 2 inch gesneden om eens een soort van postzegelquilt te maken.


Een hele verzameling van allerlei kleuren en bijzonder geschikt voor deuren,muren en dakpannen,ramen en schoorstenen. Alleen het grote stuk dak kan niet uit een 2 inch stukje,maar daar heb ik weer repen reststof voor.Uit zo'n klein stukje haal je twee lange muurtjes en twee steentjes,nou een echte uitdaging ik vind het superleuk.Wat zijn we toch verslaafd.


Lapje 104.

Groetjes Lia.

donderdag 15 december 2011

Lapje

Lapje 103.
Ja Lida weer een bekent lapje voor jou.
Groetjes Lia

dinsdag 13 december 2011

Antique Sampler


 Het eerste grote applicatie blok van de Antique Sampler is af.Ik heb dit gedeelte vast eens op mijn ontwerpmuur gehangen om te zien hoe het een beetje gaat worden.Nou ik moet zeggen ik ben er helemaal weg van zo leuk met al die verschillende stofjes en dat rood erbij.De andere grote blokken zijn ook al bijna klaar,dan kan ik het al in gedeeltes aan elkaar gaan zetten.De foto is een beetje wazig maar dat waren ze allemaal en dit is de beste.

Hebben jullie ook zo'n zin in de huisjes van Jeanneke,de aanmeldingen blijven binnenstromen las ik op het blog.
Nou mijn mand met restjes staat al klaar.


Lapje 101.

Groetjes Lia

zaterdag 10 december 2011

Toch nog kleur in de logeerkamer.


 Vorige week was ik wat aan het rommelen,jullie kennen dat wel.Toen vond ik deze top in de kast en dacht laat ik die maar eens op de naaimachine gaan doorstikken,ik heb niet voor niets zo'n supersonische met breed tussenstuk dat moet toch wel lukken.De quilt is gemaakt van een Yellyrol met Kaffe Fassetstoffen,die heb ik allemaal aan alkaar gestikt van licht naar donker en toen was het een grote lap die heb ik weer in 5 stroken gesneden en om en om aan een paarse strook genaaid.


 Zaterdagmiddag een achterkant aan elkaar gestikt van twee grote lappen die alletwee net niet pasten,een quilter moet een beetje vindingrijk zijn.De batting was al in huis en zaterdagavond de top batting en achterkant gelijmd op zolder.Je kunt veel doen als je een man hebt die ploegendienst draait,dus vandaar dat ik het dan doe in de werkende avonduren van DH.Maandag en dindag een paar uurtjes achter de naaimachine,woensdag de binding,donderdag in de wasmachine met 3 doekjes en een kilo zout.De kilo zout is een tip van Kristel Sallgorollo uit Belgie,de quilt kwam stralend uit de wasmachine .Toch nog in de kleuren die ik zo graag op de logeerkamer wou.




Hierbij ook nog de Vrolijke Lapjes van afgelopen week.Ik ga nu weer iedere dag een lapje laten zien.Dit zijn de lapjes 91 tm 100.
Dus vanaf dinsdag weer iedere dag een lapje.

Groetjes Lia

vrijdag 2 december 2011

Kerstkalender.


 Alle vier de grotere blokken van de Antique Sampler zijn af.De middelste vorm is eerst met kartonnetjes op de engelse manier aan elkaar gezet en daarna op de lichte ondergrond geaplikeerd.De lichte lap heb ik reverse geaplikeerd d.w.z de vorm op de rode lap tekenen de vorm wegknippen en dan een smal randje naar binnen vouwen en met kleine steekjes en rood garen aplikeren.De kartonnetjes worden er natuurlijk wel uitgehaald.


 Dat is even een handigheidje.


 Ik ben er wel tevreden over.De volgende stap zijn vier aplikatie blokken met hetzelfde motief in verschillende kleuren.Dan in Januarie bij de volgende Bee krijgen we stoffen voor het middenblok met een bloem in een vaas.

Hebben jullie op de site van Drops al gezien dat de Kerstkalender 2011 er weer opstaat.
Heel leuk je opent iedere dag tot Kerst een vakje met daarin een kerstpatroontje gehaakt of gebreid met de beschrijving erbij.Naar de Nederlandse afdeling klikken dan naar patronen en dan zie je kerstkalender 2011.Veel plezier ermee.

Lapje 90.
Groetjes Lia

Lapje 89


Lapje 89.
Groetjes Lia