woensdag 29 februari 2012

Nieuwe lapjes en oud linnengoed.


 Eerst eens de lapjes van de afgelopen week,lapje 170 tm 179.


 Mijn dagje Amsterdam van Vrijdag bracht mij natuurlijk naar een van de favoriete winkels nml Laura Dols in de wolvenstraat.Dat is een van de 9 straatjes bekend in Amsterdam om zijn bijzondere winkeltjes.In een van de 9 straatjes is ook de bekende handwerkwinkel De Afstap met hele mooie breigarens.
Bij Laura Dols verkopen ze dus oud linnengoed en iedere keer als ik er kom neem ik iets mee,deze keer linnen slopen.En niet van die kleine maatje Ikea slopen,nee deze zijn 1vierkante meter,dus 2 meter stof per sloop.


 Deze was een set van 2 slopen bij elkaar.Ik was er meteen VERLIEFD op.
En dan sta ik nog te twijfelen,zal ik het doen.
Gelukkig hakte mijn DH de knoop door en mocht alles mee naar huis.


Deze partij is van vorige keren en ik zie helemaal een heerlijke linnen zomer-quilt van grote blokken of stroken,grof doorgequilt zo van grote steken snel klaar.
Bij Laura Dols hebben ze allerlei oude textiel van tafelkleden servetten gordijnen er lagen deze keer ook 3 oude quilts waarvan 1 mooie wedding-ring.
Ze hebben een kelder vol met gala kleding compleet met handschoentjes tassen schoenen enz allemaal  VINTAGE.Ik kan er wel een paar uur rond-snuffelen.

Groetjes Lia

maandag 27 februari 2012

Een plaatsje gekregen.


Wat was het gezellig druk afgelopen week.Het eerste huisjesquiltje kreeg een vast plaatsje aan een leuk rekje van Atelier Bep.Daar hoef ik niets over te vertellen alle quilteres weten wat een leuke spulletjes Bep heeft.

De week bestond uit muziek en uitstapjes.Woensdag was daar De Wereld draait door met een superleuk optreden van de band van de middelste DS THE Jacks genaamd.
Vrijdag een uitstapje naar Amsterdam waar s'avonds weer een optreden van de Jacks met CD presentatie in uitgaansgelegenheid Bitterzoet.
Onze oudste DS was aanwezig omdat hij de CD geproduceerd en gemixd heeft en gaf ook nog een klein gastoptreden.En de jongste DS was er ook maar dan voor de gezelligheid.Een superleuk uitstapje.

Gisteren veraste de oudste DS en zijn vriendin ons met een rondleiding door het Paleis Raadhuis bij ons in de stad.Daar zijn prachtige glas in lood ramen en gebrandschilderde ramen en van de gids kregen we een geweldige uitleg daarover.Daarna nog een lekker glaasje in een cafeetje en wat napraten.Echt een weekend met een gouden randje.
Jaa de foto's van de Vrolijke lapjes en andere zaken moeten jullie maar even te goed houden want de DH heeft het fototoestel mee naar zijn atelier.

Groetjes Lia

woensdag 22 februari 2012

Nominatie.

Dit kreeg ik van Mieke om het weer door te geven aan 5 bloggers die minder dan 200 volgers hebben.Het is een soort kettingbrief onder bloggers dat het doel heeft om uitzonderlijke en nog groeiende blogs onder de aandacht te brengen.Betekenis van Liebster Blog is een Duitse benaming voor beste,mooiste ,liefste of favoriete blog.
Dank je wel Mieke voor de nominatie.Mieke ken ik van soms toevallig ergens tegen komen op een tentoonstelling of bij Dorry.Ze is ook een fanatieke VLapjes verzamelaar en zet heel knap van haar iedere dag een lapje en huisje op haar blog.
.
Christel die nog maar net een blog is begonnen en hele mooie dingen maakt.

Simone haar blog lees ik altijd ze schrijft heel leuk over haar huisjes en vingerhoejes-quilt.

Merian zij maakt helemaal in haar eigen romantische stijl hele mooie dingen en is ook nog niet zo lang aan het bloggen.

Wilma die de mooiste quilts maakt en alles heel goed kan uitleggen.

Marijke die ons verrast met de mooiste borduurpatroontjes.

Zo dat was een hele klus.

Groetjes Lia.

maandag 20 februari 2012

Alweer paars.


 Ik heb iets met paars geloof ik.De laatste jaren veel paarse lapjes verzameld en nu ben ik ze aan het verwerken tot quilts.
Na het stofzuigen, poetsen, ramen zemen en strijken was het tijd voor wat ontspanning en ging ik achter de naaimachine.Drie rijen zitten aan elkaar en de puntjes kloppen precies.Dat vind ik dan zo knap als je de juiste maten aanhoudt dan kan er eigenlijk niets misgaan.Alleen de laatste blokken van de rij zijn halve blokken en je moet rekening houden dat je in spiegelbeeld werkt maar dat is goed gekomen.


Kijk maar eens wat een mooie puntjes!!!!!!

   Lapjes 168 en 169.
                                                                                                                                                     
Groetjes Lia

zaterdag 18 februari 2012

Beurs Zwolle.


 Gisteren ben ik met quiltvriendin Marijke op pad geweest naar de handwerkbeurs in Zwolle.We hadden er een lange treinreis van 2 uur en 15 minuten voor over en dat was meer dan de moeite waard.Wat was er veel te zien en behoorlijk druk.In een rij waar 2 belgische mannen met wol en hele mooie zijden lappen stonden was geen doorkomen aan,het deed mij erg denken aan de Tilburgse Kermis een beetje filevorming.Maar verder ging het prima ik heb alles goed kunnen bekijken.Heel veel wol,borduurstandjes,quiltwinkeltjes,kralen enz enz.Nu was ik mijn fototoestel weer vergeten en heb jammer genoeg geen foto kunnen maken van mijn Apple-corequilt die bij Dorry in de stand hangt.Hierboven wat aankopen lintjes kantjes knoopjes en een breimolentje.Je stopt er een draadje in en als je het hendeltje de goede kant op draait HEEEEL BELANGRIJK komt er een gepunikte draad onder uit.Het gaat heel snel.


 Ook nog garen voor mijn borduurmachine,een grote klos zwart en wit ondergaren en 17 klossen gewoon garen.Wat ben ik er blij mee en kan dus lekker aan de slag.


Lapje 163 tm 167.

Een fijn weekend allemaal.
Groetjes Lia

maandag 13 februari 2012

Huisjes gebouwd.


 Er wordt zo nu en dan een huisje gebouwd,29 zijn er af.Hierboven 28 en de 29ste staat net niet op de foto.Ik ga ze maar eens aan elkaar zetten dat ziet er beter uit.
Het weekend was gezellig,gisteren naar mijn broer en zijn gezin in Rotterdam geweest en ik dacht er ligt nog een kruidvattreinkaartje [de actie zou vorig weekend aflopen maar is verlengt tot en met het laatste weekend van Februarie ivm de chaos van vorig weekend]dus ik pak de trein.Zit ik in de trein en dacht ik vergeet iets maar kon er maar niet achter komen wat,tot ik in Dordrecht kwam en dacht OOooo vergeten mijn kaartje te stempelen,ik ben een zwartrijder.Maar dacht ook meteen ik ben er nu toch bijna laat ik het er maar op wagen.Gelukkig geen conducteur te bekennen en met toch wel een beetje buikpijn kwam ik zonder contole in Rotterdam.
Gezellig aan de koffie met taart want er waren ook nog 2 verjaardagen te vieren.
Terug naar huis kreeg ik een lift van vrienden dus mijn treinkaartje is nog 2 weekenden geldig OEPS eigenlijk niets voor mij zoiets.


Lapjes 160-161 en 162.

Groetjes Lia

vrijdag 10 februari 2012

Wat gezellig.


 Op verschillende blogs was het al te zien,het nieuwe tijdschrift van Quiltmania is uit Simply Vintage heet het.Ik zag het vanochtend al bij verschillende blogs.Toen kwam Dorry met een blog berichtje dat het bij haar ook was binnengekomen.Nu wil het toeval dat ik nog boodschappen moest doen en mijn favoriete supermarkt ligt vlak bij mijn favoriete quiltwinkel,ik hoef er maar een paar honderd meter voor om te rijden.
Nou jullie begrijpen het al het tijdschrift ligt op tafel evenals een kokertje vlijmscherpe quiltnaaldjes [al mijn andere quiltnaaldjes waren te dik of krom of gewoon verdwenen in de speldenkussentjes].HET WEEKEND KAN BEGINNEN.


Lapje 159.

Groetjes Lia

maandag 6 februari 2012

Een hele klus.


 Het was een hele klus om de randen aan de Sue Daley-quilt te zetten,Het aan elkaar zetten van de halve cirkels was niet zoveel werk maar het applikeren op de rode ondergrond was een hele klus,ongeveer 3uur was ik bezig met een rand.Dus reken maar uit


 Met de naaimachine heb ik de rand aan de quilt gezet en wat een prachtige rode stof is het.

 Met hele leuke vogeltje,de stof is in het echt donkerder dan op deze foto.


 Van de restjes en dat waren er heel veel ben ik huisjes aan het knippen.


 En van de grotere stukken die over zijn knipte ik hexagonnetjes voor de An Moonen-quilt.Hierover kun je lezen op het logje van 8 nov 2011 en 25 nov 2010.


Nog een lapje 155 alweer.

Groetjes Lia

zondag 5 februari 2012

zaterdag 4 februari 2012

HEHE ik ben er weer.


 Wat vliegt de week voorbij,er waren zoveel leuke dingen deze week en ik heb de lapjes helemaal verwaarloosd,daarom hierboven lapje 145 tm 153.Ik ga weer iedere dag een lapje plaatsen hoor veel te leuk om te doen en de stapel lapjes groeit maar door,ik weet ook al wat ik ervan ga maken.Eerst een stukje klaarhebben dan zien julie het wel.


Maandag volgde ik een hele leuke work-shop van een snelle techniek op de naaimachine.Leuk begin van de week dus.
Dit is een beetje de opzet er moeten natuurlijk nog vele blokken gemaakt worden dus de plaatsing van de blokken wordt nog helemaal door elkaar gegooid,maar dan hebben jullie alvast een ideetje.
Heeft iemand mijn apple-core al gezien bij Dorry in Vijfhuizen?

Groetjes Lia