maandag 30 april 2012

Lezing An Moonen.


 Zaterdag was het dan zover,de lezing van An Moonen bij Atelier Bep.
Nog nooit was ik in Hall geweest bij atelier Bep,wel verschillende keren in Doesburg waar Bep een gezellig winkeltje heeft gehad en ik ken haar natuurlijk van de beursen die ik vaak bezoek.
De Tommy [tom tom] werd ingesteld en er stond op dat ik het in 1 uur en 22 minuten zou moeten halen.Dat viel me mee en heel dapper vond ik  van mezelf vertrok ik alleen richting Hall.
In een vloeiende lijn reed ik naar Hall en was er al om kwart over 11.Wij werden om 12 uur verwacht,ik was dus een beetje aan de vroege kant maar ik had gedacht stel dat ik in een file terechtkom dan mis ik wat.
Helemaal geen probleem ik werd heel gastvrij ontvangen en voorzien van koffie en lekkere cake.


 Al snel stroomde het vol in de super gezellige keuken van Bep en kon de lezing beginnen.Wat een boeiende lezing was het weer,het was al de derde keer dat ik een lezing bijwoonde van An Moonen,2jaar geleden nog bij de regiodag van Brabant-oost in Oisterwijk,maar deze keer in een klein gezelschap van 25 mensen was toch wel heel bijzonder.Wat kan An Moonen vertellen en zo lang ook ,van 12 tot ongeveer 4 uur met een kleine pauze.


Omdat ze liever niet heeft dat er foto's van de quilts gepubliceerd worden op blogs en sites deze oude quilt die ze uit Amerika heeft meegebracht zo lekker verwassen dat je de vulling ziet zitten een beetje op elkaar gehoopt.
Het was een bijzondere dag waar ik nog steeds van nageniet en dat kwam ook door de gastvrijheid van Bep.

Groetjes Lia

vrijdag 27 april 2012

Nieuwe boeken en restverwerking


 Het was deze week weer eens tijd voor de restverwerking.Een ondergrond van 7,5 inch bij 7,5 inch.Een lijn van potlood over het midden en dan de ene helft lichte stofjes en de andere helft de donkere.Het ziet er niet erg aantrekkelijk uit maar ruimt wel lekker op.


 De achterkant daar snijd ik dan de uitsteeksels af en snijd het vierkantje op maat naar 7,2 inch bij 7,2.Dan nog het papier erachter vandaan halen.


 24 van deze blokjes maakte ik deze week.Ik heb al een groot gedeelte van de restjesquilt aan elkaar zitten nml 120 blokken,10 rijen van 12 blokken.Daar komen 2 rijen van 12 blokken nog aan en dan is de quilt groot genoeg voor bijv een zomerse pick-nick.Van de quilt laat ik volgende keer wel een foto zien.
Een heerlijk werkje en ik denk steeds nou weer tien stroken weggewerkt als een blokje klaar is maar als je de mand met strookjes ziet dan is het net of er niet veel uit is.Voorlopig gaat de restjesmand weggezet worden want er kwamen gisteren 2 prachtige boeken binnen die ik besteld heb bij Petra Prins.

 Feathering the nest with Vintage inspired Quilts van Brigitte Giblin,een prachtig boek,alleen de foto's al.


En Making Quilts The promise of joy van Katthy Doughty daar word ik helemaal blij van vol met vrolijke kleuren en heel mooi gefotografeerd door haar man.Ook nog eens allebei gesigneerd.Zondag heb ik pas een beetje tijd om erin te lezen want morgen ga ik naar de Achterhoek voor een lezing van An Moonen bij Atelier Bep.Ga maar snel de TomTom instellen  en mijn fototoestel in mijn tas stoppen dan lezen jullie Zondag hoe het was.

Groetjes Lia

maandag 23 april 2012

Zomerse kleuren.


 Een tijdje geleden maakte ik op mijn borduurmachine dit kleurrijke borduurwerk op spijkerstof.Het lag maar in een doos te wachten op inspiratie.Wat lintjes erbij gezocht en een stofje voor de binnenkant want het gaat een Vrolijke tas worden.
Ik ben er nog niet helemaal uit wordt het linkerstofje met de cirkels de binnenkant of de rechter met de mooie bloemen.


 Ga ik nog hetzelfde patroon borduren voor de achterkant,dan heb ik aan alle twee de kanten een leuke tas.Nou daar ben ik nog niet over uit want het is nogal een patroon dat veel tijd kost nml 3 uur en ik kan het borduurmachine niet alleen laten want als er iets gebeurt bijv de draad breekt moet je er wel bijzijn.Kan ik in de tijd dat het machine zijn werk doet wel lekker een paar mandjes of huisjes maken.


 Of maak ik de achterkant van deze stof voor jullie links op bovenstaand plaatje.Ik ga er nog een nachtje over slapen maar wil de tas wel snel klaar hebben want de zomer en vakantie staan voor de deur.


Lapjes 226 tm 232

Groetjes Lia

donderdag 19 april 2012

Van de hak op de tak en terug.


 Deze mooie lap Kaffe Fasset stof won ik deze week bij Ati zij organiseerde een give-away omdat ze 300 volgers had en ik was de gelukkige winnaar.Helemaal uit Noorwegen kwamen de brief en lap stof binnen 4 dagen al bij ons door de brievenbus gevallen.Ik ben er heel blij mee want ik ben ook dol op Kaffe Fasset stofjes.Daar wordt vast wat moois van gemaakt.


 Verder spring ik van de hak op de tak wat handwerken betreft.De breirol van enkele jaren geleden is afgekant,gewassen en moet nog worden voorzien van naam en jaartal.Dat hoop ik toch wel vandaag of morgen af te hebben.


 En is er ook weer een beginnetje gemaakt aan een volgende breilap of breirol,de patroontjes komen van Jookies,gewoon omdat het zo leuk is om te doen.


En worden er afwisselend mandjes en huisjes gemaakt,gewoon omdat ik het saai vind om aan 1 project te werken.
Lekker vanalles onderhanden omdat ik me daar het beste bij voel.

Groetjes Lia

maandag 16 april 2012

Oud en nieuw.


 Om een klein beetje in de traditie te blijven van de laatste 2 Maandagen laat ik weer een oud stukje textiel zien.Dit is een Duitse broodzak van eind jaren 30 van de vorige eeuw.


 Prachtig gemaakt en bewaard gebleven.Verder weet ik er niet zoveel vanaf alleen dat er dus brood in gedaan werd als je van de bakker kwam.Dan is het nu wel anders met de plastic verpakkingen van nu.

lapjes 223 tm 225.

Op quiltgebied niet zoveel te vertellen,er worden bijna iedere dag 5 draadjes gequilt aan de Sue Daley-quilt en verder maak ik wat huisjes en voor de broodnodige afwisseling heb ik de Trick or Treat-mandjes uit het boek When the cold wind Blows weer tevoorschijn gehaald.De titel van het boek doet winters aan,er staat ook bij Quilts and Projects to keep You Warm.Maar het mandjes maken vind ik net iets om in het voorjaar en de zomer te doen,lekker in rode en blauwe tinten met af en toe een bruin mandje ertussen.Foto's zien jullie in een volgend blogje.

Groetjes Lia

vrijdag 13 april 2012

De eerste quilt.


 Mijn allereerste quilt is al jaren geleden weggegooid een log-cabin in blauwe en roze tinten helemaal versleten van het gebruiken en wassen echt de gaten erin.Ik begon eraan naar aanleiding van een artikel in de Ariadne.Maar niemand quilte in mijn omgeving dat is al wel 20 jaar geleden.Volgens mij was ik 34 en werd ik steeds verliefder op het quilten en de Ariadne begon ook steeds meer artikelen te publiceren.

 Toen kwam er een speciale uitgave van de Ariadne over Patchwork en quilten,ik heb hem nog steeds zo afgelezen dat hij bijna uit elkaar valt.En daar stond een adres in redelijk in de buurt De Lappenlijs in Vught, toen was het hek van de dam.Ik ging naar de open dag en gaf me op voor de beginnerscursus.Een Sampler gemaakt met allerlei technieken.De cursus duurde een half jaar en was steeds om de week.Na een jaar was hij helemaal af.


 Het etiket is bijna niet meer te lezen,ik noemde hem Jip en Janneke en er staat op 1994.


 Wat was het leuk een verslaving was geboren en er volgden nog vele quilts.Deze Jip en Janneke heeft nog een tijdje in de winkel De Lappenlijs gehangen met een open week .Werd ook heel intensief gebruikt al beddenquilt want hij is groot 20 blokken van 30 bij 30 en grote tussenbanen.


 En zoals met heel veel quilts gebeurt,er werd een nieuwe bed-quilt gemaakt en deze belande in de kast en komt af en toe weer tevoorschijn om een keer gewassen te worden of een keertje anders op te vouwen.Of net als nu in een blogje over de eerste quilt.


Lapjes 219 tm 222.

Groetjes Lia

maandag 9 april 2012

De andere zakdoektasjes.


 Dit zijn de 2 andere zakdoektasjes of ook wel zakdoeketuitje genoemd.


 Prachtig handwek met initialen erop.Hier zie ik M P


 En wat hierop staat kan ik niet zo goed lezen.Volgens Lyda werden er in de tasjes de hele mooie zakdoekjes opgeborgen.Jullie zien het voor je met van die prachtige gehaakte en gekloste kantjes en met de ingezette stukjes kant.Ja die waren natuurlijk toen ook niet voor dagelijks gebruik maar voor speciale gelegenheden,dan werden ze  uit deze ook zo mooie tasjes gehaald.De zakdoekjes en tasjes komen we nu nog tegen omdat ze bijna niet gebruikt werden.Heel fijn voor ons dat we ze nu vinden in antiekwinkeltjes of op brocantemarkten.


 De breirol van het vorige blogbericht heb ik afgekant gewassen en hij ligt nu te drogen op zolder.Op een groot badlaken met speldjes aan de zijkanten om de boel een beetje recht te krijgen.De patronen heb ik ook teruggevonden en weet nu waarom hij in een mandje lag.Ik moest beginnen bij patroontje 21 en daar staat bij moeilijkheidsgraad  ERG MOEILIJK.Daarom ben ik denk ik afgehaakt.
Ik heb net bij Jookies gekeken en vind het wel weer leuk om mee te doen en garen heb ik nog genoeg dus de patroontjes liggen al uitgeprint klaar.Af en toe een stukje breien is weer zo leuk.


Lapjes 217 en 218.

Groetjes Lia

zaterdag 7 april 2012

Weer iets gevonden.


 In allerlei blogs kom je ze weer tegen de breirollen.Jaren geleden deed ik ook mee en verzamelde alle patroontjes in een map en begon met breien op naalden nr 2 met dunne katoen.Maar door een of andere oorzaak heb ik hem niet afgemaakt.


 Ik heb 22 patroontjes gebreid en wil nu ik het zo weer zie wel verder gaan.


 Maar nu nog zoeken naar de map met patroontjes want die heb ik nog niet teruggevonden.


 Het bolletje is verstopt in een japans tasje ook van jaren geleden.
Oooo alweer iets wat ik zoo leuk vind.


Lapjes 212 tm 216.

Iedereen hele fijne Paasdagen.
Groetjes Lia

maandag 2 april 2012

Oud zakdoektasje.


 Vorige week kon ik een oud zakdoektasje kopen.Het is gemaakt in de jaren 20 van de vorige eeuw.
Nou ik was er meteen verliefd op en hoefde niet lang na te denken.


 Het is helemaal met de hand gemaakt en ook zo mooi en het lijkt wel of het nooit gebruikt is geweest.


 Ik wist tot voor kort niet eens dat zoiets als een tasje of zakje voor je zakdoek ooit bestaan heeft.Wel heel erg deftig als je zoiets bij je hebt lijkt mij,bij ons in de familie kwam zoiets niet voor volgens mij.
Als iemand meer weet over dit soort gebruik hoor ik het heel graag,dan kan ik het opschrijven en bij de tasjes doen.
Ja tasjes want ik heb vorig jaar 2 helemaal lichte zakdoektasjes gekocht maar die bewaar ik voor de volgende week.Heb ik een paar weken op een rij op Maandag een vast blogje over kleine antieke stoffige spulletjes.Dan kan ik ze een beetje tentoonstellen anders blijven ze zo voor de buitenwereld verstopt.


Lapje 210 en 211.

Groetjes Lia