zaterdag 30 juni 2012

Nieuw poppenquiltje.


 Om lekker bezig te zijn met mijn Singertje maakte ik voor de vakantie een poppenquilt-top.Het is een patroon van Kathleen Tracy uit het boek The Civil War Sewing Circle.Iedere maand daagt zij haar lezers uit om een quiltje te maken uit een van haar boeken om zo na een jaar een leuke verzameling poppenquiltjes te hebben.Dit is het quiltje voor de maand Juni.


 Heel makkelijk te maken,alles klaarleggen en dan gewoon rechte lijntjes stikken.
Deze week heb ik het doorgequilt en afgewerkt met een gegolfd bandje wat je tussen top en achterkant stikt,ik ben even de naam van het band kwijt.Het is te koop in vele kleuren.Ik had nog spierwit liggen en dat ging in de thee.


 Dat kleurtje beviel mij beter.Maar het lichte achtergrondstofje vond ik bij nader inzien ook wat te licht.
Toen ging het hele quiltje toen het helemaal af was ook in een heerlijk badje sterke thee.


Eigenlijk stond ik op het punt om een foto te maken van het quiltje toen het nog geen theebad had gehad maar er stond theevisite aan de deur en daarna natuurlijk helemaal vergeten een foto voor en een foto na de behandeling te maken.
Daarom ligt het lichte lapje op het quiltje.Kunnen jullie toch nog het verschil zien.

Groetjes Lia

woensdag 27 juni 2012

Haakwerkje.


Op het blog van Wieke las ik net een blogberichtje over haar zigzag haakwerkje.
Laat ik nou ook net zo'n haakwerkje hebben waar alleen restjes in zitten en waar zo nu en dan een toertje aan gehaakt wordt.Het zijn niet alleen restjes maar ook gewoon hele bolletjes katoen van toen ik nog truitjes breide voor de kinderen.Zo wordt het toch nog opgemaakt.

Groetjes Lia

zaterdag 23 juni 2012

Weer Thuis.


 De vakantie zit er bijna op,hier verbleven we de afgelopen 2 weken,een heerlijk huisje in het prachtige Overijsel.Heerlijk gefietst,gewandeld,mooie kastelen en tuinen gezien,brocante-parade in Diepenheim bezocht en ga zo maar door.Mijn DH en ik hadden eigenlijk helemaal geen zin om naar huis te gaan,maarja aan alle leuke dingen komt een eind en altijd vakantie vieren begint natuurlijk ook te vervelen [nou ik denk het niet]


 Het weer was niet zomers maar we hebben echt maar twee keer  overdag regen gehad.Toen we naar de Brocante-parade gingen en afgelopen maandagochtend toen het in het hele land nogal tekeer ging.

Het speldenblikje vond ik op de brocantemarkt wat echt een aanrader is,de hele dorpskern stond vol met de mooiste kramen vol met brocante spulletjes.


 En deze pyamazak mooi versierd met kant,ik heb hem opengelegd dan komt het kant beter uit.


 Ik had me voorgenomen maar 2 dingen mee te nemen om te handwerken.Mijn mandjes,het blikje met voorgewerkte mandjes van het vorige blogbericht is helemaal leeg.En de vrolijke lapjes,daar zijn een paar rijen aangezet.Boven het hele lapje en de twee foto's hieronder zijn de linker en rechterkant.




Een beetje een wazige foto maar dan krijgen jullie een beetje een indruk hoe het wordt.
De donkere stofjes wijzen naar beneden en de lichte naar boven.

Groetjes Lia








woensdag 6 juni 2012

Vrolijke KaffeFasset stofjes.


 Lapjes 266 tm 276 mooie Kaffe Fasset stofjes deze keer.Het wordt nu wel zoeken steeds naar nieuwe lapjes die er toch wel een beetje bijpassen,maar het lukt nog steeds.


 Verder liggen er weer 50 mandjes klaar om geaplikeerd te worden.


Het voorbereiden kost nogal wat tijd,tekenen op freezerpaper,knippen,op de stof strijken dan uitknippen en de randjes met lijmstift inplakken omvouwen en dan rijg ik het mandje met hele grote steken vast op de ondergrond,dan hoef ik alleen nog te aplikeren.

Groetjes Lia

maandag 4 juni 2012

Boutis schilderijtje.


 Jaren geleden maakte ik dit Boutis-quiltje en ja dat ligt dan op een stapeltje in de kast.


 Ik zocht er een lapje bij en plakte het lapje om een schildersdoek van 30 bij 30 cm met lijm uit een spuitbus waar je ook je quilt mee kunt sandwichen.Het schildersdoek komt voor een paar euro van de Action.


Hier zie je het al helemaal beplakt,en de bovenste foto daar zit het quiltje al op.Nu nog een mooi plekje zoeken.Een heerlijk werkje voor deze regenachtige dag.Wij hebben VAKANTIE  maar vermaken ons prima en hebben er al een week met lekker weer opzitten.We hebben al wat uitstapjes gemaakt en zijn nu lekker aan het rommelen.Mijn DH in zijn atelier en ik in het mijne.We hopen wel dat het weer beter wordt want we gaan nog een paar weken eropuit.

Groetjes Lia