zaterdag 29 september 2012

Quilten en uitstapjes.

 
 Het quilten van de Log-cabin gaat heel goed,een grote quiltring [ik kan echt niet zonder ]

 
 Ik kocht de ring 20 jaar geleden in het ongeveer toen enige quiltwinkeltje in Nederland in Utrecht bij de Domtoren.Ik ben de naam van het winkeltje even kwijt.Ik had net mijn eerste quilt onderhanden en wist zeker aan zo'n quiltring ga ik heel veel plezier hebben en dat was ook zo.

 
 De andere atributen zijn ook echt onmisbaar voor mij,de goudkleurige vingerhoed van Mrs Miller,ik ben er zo zuinig op en berg hem altijd op in het zwart fluwelen zakje en heb hem ook alweer bijna 10 jaar,de Aunt Becky voor onder de quilt,een schaartje.
Deze quilt wordt een beetje grof doorgequilt met venne katoen,een beetje dik garen wat ook voor stichery wordt gebruikt.
En natuurlijk het onvermijdelijke leesbrilletje.

 
 Donderdag vierden mijn DH en ik zijn verjaardag in Amsterdam met een bezoek aan het Hermitage.Daar was een tentoonstelling Impressionisme favorieten uit de Hermitage van de collectie uit St Petersburg.De moeite waard en nog te zien tot 13 Januari 2013.Vanaf vandaag zijn in de rechtervleugel van de Hermitage 45 schilderijen,tekeningen en brieven van Vincent van Gogh tentoongesteld.Dit omdat het Van Gogh-museum tijdelijk is gesloten vanwege een renovatie,mooi meegenomen dus.
Daarna liepen we richting het Museumplein voor een bezoek aan Het Stedelijk,maar daar was de wachtrij zo groot dat we dat bezoek maar even uitstellen.Met nog een bezoekje aan De Taarten van Mijn Tante voor een lekkere cappucino en jullie raden het al een heerlijk taartje en de Albert Cuyp liep ons dagje uit weer ten einde.

 
Ook heb ik mijn Singertje opgepoetst voor de Singertjesdag bij Atelier Bep morgen.
Nu nog mijn naaispulletjes en fototoestel in mijn tas dan staat dat al klaar voor morgen.

Iedereen een fijne Zondag.
Groetjes Lia

zaterdag 22 september 2012

Nieuw blok.

 
Blok 6 van de Camelot-quilt is deze week afgemaakt en blok 7 ligt alweer geknipt.Daar kan ik dus zo aan beginnen.
Ik werk altijd aan vanalles tegelijk,behalve aan de mandjes-quilt Trick or Treat die moest gewoon af.En nu ligt hij op de stapel om gequilt te worden
Ik quilt iedere dag 5 draadjes aan mijn kerst logcabin,die schiet al aardig op en is vast wel voor de Kerst af.Dan is Frederike aan de beurt en dan de Trick or Treat mandjes quilt.Plannen genoeg dus.

Groetjes Lia

vrijdag 14 september 2012

Een lap met gaten en een onuitgenodigde gast.

 
 Wat een raar volkje zijn wij quilters toch,hebben we een prachtige lap en knippen er allemaal gaten in.

 
 Dit schattige bloemetje is nog vele malen overgebleven en wordt vast nog wel verwerkt in volgende projecten.

 
 De grote bloemen zitten in dit baby-quiltje Frederike een ontwerp van Jeanneke.En het was zo leuk om te doen dat ik het niet weg kon leggen,bijna ieder vrij uurtje werd eraan gewerkt.

 
 Allerlei restjes zitten erin.Nu nog quilten en ik zit er nog aan te denken om het quiltje mischien op een ondergrond te applikeren of toch maar zo afwerken met die leuke puntjes.

 
 Nu nog een raar verhaal van een verdronken muis.Mijn DH riep me deze week,kom eens kijken we hebben een gast,nou ben ik best wel bang voor muizen maar dit vond ik toch wel zielig.De muis is waarschijnlijk van het schuurdak in de emmer terecht gekomen en er niet meer uit kunnen komen.

 
Verder ben ik nog naar de tentoonstelling in Deventer geweest,die was zeer de moeite waard,hele mooie quilts heb ik gezien.Ja en geen foto's gemaakt want de batterijen waren leeg,stom stom.
Gelukkig heeft quiltvriendin Marijke wel foto's gemaakt en heb natuurlijk de katalogus,dus ik kan de quilts nog wel eens terugkijken.
Nog een fijne dag,het lijkt wel herfst buiten.
Groetjes Lia

dinsdag 4 september 2012

Missie volbracht

 
 Het jaar van de Vrolijke Lapjes zit erop,hierboven lapjes 347 tm 365

 
 en dit is het 366 ste lapje en oud feedsacklapje uit Amerika uit de dertiger jaren.
Het begon allemaal op 4 September 2011.In een artikel in de Flow las ik over  een 365 dagen project nml Elke dag creatief met een 365 dagen project.Ze gaven ook 365 tips zoals haak iedere dag een Granny of maak iedere dag een foto van je kopje thee,maak iedere dag een tekening of foto van je tuin enz enz.Ook stond erin knip iedere dag een lapje en je hebt over een jaar een quilt.
Nou dat vond ik een superidee,dus aan de slag.Ik dacht iedere dag een lapje en een blogbericht maar dat ging niet lukken,naar een tijdje zwakte het een beetje af,maar steeds werden er lapjes gevonden en werd erover geblogd.
Ik kreeg ook medebloggers die mee gingen doen zoals Mieke en Lida en we stuurden elkaar lapjes,heel leuk allemaal

 
 Dit is het resultaat.De lapjes zitten bij elkaar in een doosje.

 
En in de vakantie werd al een beginnetje gemaakt met de lapjes en werd de Vliegertjes-quilt geboren.
AL met al vind ik het een geslaagd project met 366 verschillende lapjes,ik houd jullie natuurlijk op de hoogte over het verdere verloop van de
Vrolijke Vliegertjes Quilt.

Groetjes Lia

maandag 3 september 2012

Nieuwe lapjes.

 
Hier de lapjes 331 tm 346 en nog 20 te gaan.
Dat moet toch nog wel lukken denk ik .De laatste loodjes [lapjes] en ze moeten ook nog wel een beetje bij de andere vrolijke lapjes passen.

Groetjes Lia