zondag 30 juni 2013

Even een KLEIN werkje tussendoor.

 
 Even tussen alle grote projecten een klein werkje.


 
Er werd flink gestempeld
 met het fijne ruitjes-stempel van Dorry.Met de donkere en lichte stempelinkt,want er zitten meer donkere lapjes dan lichte in het lapje.

 
Van de ruitjes werd een lapje gemaakt en
 

 
nog een lapje in de maak.Van de twee lapjes wordt een tas gemaakt maar ik kan niet kiezen welk model,dus eerst dit lapje maar afmaken en dan zal de inspiratie wel komen.

Fijne  Zondag.
 Groetjes Lia

donderdag 27 juni 2013

Zin in een nieuwe uitdaging?

Op de site van Esther Aliu is een nieuwe BOM te vinden nml een prachtige Marriage Coverlet uit 1790 genaamd Love Entwined.Hij gaat 14 maanden duren en ik heb de introductie en eerste maand al uitgeprint.Hij is vandaag of gisteren begonnen.Je moet wel lid worden van haar Yahoo-groep
Of ik er meteen aan begin,nee eerst even iets afmaken en dan stofjes zoeken en ........ starten maar.
Als je ook zin hebt klik even op de button rechts boven dan heb je meer informatie.

Groetjes Lia

donderdag 20 juni 2013

Pioenrozen.

 
 Wat een bloemenzee in de pioenstruik.Altijd als hij bloeit zijn we op vakantie,we hebben dan als we terugkomen de laatste bloemen.Maar nu omdat we een week eerder dan normaal gingen en door het hele slechte voorjaar staat de struik prachtig en bloei en genieten er in onze laatste vakantieweken met volle teugen van.

 
 Net als van de ton met fuchia met op de bodem roze en paarse petunia's.We genieten van heel de tuin met ook de klimrozen in bloei [geen foto helaas] en de lupinnes in wit en paars ook al geen foto.

 
 Om binnen ook een beetje te genieten van de pioenen heb ik er een paar geplukt met wat vrouwenmantel.

 
 Mooi zijn ze vinden jullie ook niet.

 
En dan omdat de Camelot af is mocht ik van mezelf aan een heerlijke Blok van de maand beginnen bij Dorry nml de Sweet William.Lekker iedere maand 3 blokjes maken.

Groetjes Lia

zondag 9 juni 2013

En dan is de top bijna af.

 
 Er werd veel gepatched op de vakantie.Ik had de 6 laatste blokken voorbereid en keurig in plastic zakjes meegenomen.

 
 Verder geen andere projecten,alleen de Camelot-quilt.

 
 Een ander heel groot voordeel was dat we geen internetverbinding hadden in het huisje,dus geen blogs lezen,en dat is me wel heel goed bevallen.Ik heb me dan ook voorgenomen om de computer wat vaker uit te zetten!!!!!!!!!!

 
 Ik kon lekker in de avonduurtjes aan mijn Camelot werken.

 
 Natuurlijk hebben we verder leuke uitstapjes gedaan zoals naar Kasteel Hoensbroek,het Pinkpop-museum en daar hing onze middelste DS met een foto,de glasblazerij,Maastricht,een heuse quiltwinkel,het mijnwerkersmuseum in Heerlen en ook nog naar de Antiekmarkt in Tongeren.Dat is me toch een feestje als je van Brocante en antiek houdt.Iedere zondag vanaf s 'ochtends 6 uur tot ongeveer 1 uur een hele binnenstad vol met kraampjes.

 
 En na 2 weken was de Camelot ineens af.

 
Nog een bredere rand van de blauwe stof erom zetten en dan kan er weer gequilt woren.

Groetjes Lia

zaterdag 8 juni 2013

Weer thuis.

 
 Hier waren wij de laatste 2 weken,in een heerlijk vakwerkhuisje tussen Epen en Vijlen in het hoogste gebied van Nederland in Zuid Limburg.Wat is het daar mooi.De fietsen gingen mee maar met gewone stadsfietsen kun je daar echt niets doen,er is geen stukje vlak.Dus werd er heel veel gewandeld en de fiets werd alleen door mijn DH gebruikt om iedere morgen het krantje en verse broodjes te halen

 
 Voor ons het Geuldal en achter ons lag de Vijlerberg.

 
 Het weer viel erg mee zeker de laatste week was het heerlijk weer.

 
 We hebben heeel wat wandelroutes gelopen en ook zomaar door de draaipoortjes over de weilanden.

 
 We kwamen op bijna iedere hoek van de straat een kruis tegen

 
Ja en cafeetjes en restaurantjes genoeg met natuurlijk de overheerlijke Limburgse vlaai in allerlei soorten van rijste naar bosvruchten,ik heb ze allemaal geproefd met een lekkere klodder slagroom want de calorieen liepen we er toch wel af.
Er werd ook nog gehandwerkt maar daarover een volgende keer meer.

Groetjes Lia