maandag 30 december 2013

De laatste 6 maanden in vogelvlucht.

 
 Juli is aan de beurt en er werd een begin gemaakt met de Sweet William en blok van de maand project van Dorry.
.Iedere maand 3 blokjes en na een jaar een quilt.



 
 In Augustus was de restjes quilt klaar, een cadeau voor de beste vriendin van onze jongste zoon die ging trouwen.

 
 En ook in Augustus iets toch wel spannends dat ik niet op de social media vermelde  maar nu  wel. Ik was het na 20 jaar mijn haar geverfd te hebben zo beu dat ik besloot om er alles af te laten knippen, ja dan loop je met een koppie met  een paar cm haar in je eigen kleur rond. Gelukkig was het volop zomer en was ik lekker bruin en kreeg ik echt alleen maar positieve reacties ,niemand zei Ooo wat apart of OEI dat is wennen. Dus dat was wel mijn grootste overwinning dit jaar

 
 September .Eindelijk de mandjes quilt af.

 
 en ook deze een top uit het boek van Kathy Doughty Making Quilts the promise of joy.

 
 En ook nog begonnen aan de Love Entwined.

 
 IN Oktober waren er weer de Quiltdagen in Veldhoven waar ik dit geweldig mooie boek kocht en

 
 kreeg ik voor mijn verzameling oude  zakdoekjes deze mooie exemplaren toegestuurd.

 
 November ,ik ging aan de slag met mijn restjes en een patroon van Bonnie Hunter.

 
December. Bonnie Hunter doet al een aantal jaren een Mysterie in December .We zijn nu bezig aan deel 5 .Het is een quilt waarvoor je iedere week op Vrijdag een opdracht krijgt ,hierboven opdracht 1 ,voor de kleine quilt die ik ga maken maak je 93 blokjes met een lichtdriehoekje en 96 blokjes met een oranje diehoekje. Heel verassend wat daar uit gaat komen, maar dat zien jullie vast in 2014.

VOOR IEDEREEN EEN HELE FIJNE JAARWISSELING EN EEN GELUKKIG CREATIEF EN VOORAL GEZOND 2014.

Groetjes Lia

zondag 29 december 2013

Quiltjaar 2013 in vogelvlucht.

 
 Januari.Een begin gemaakt met het quilten van de mandjesquilt en een gezellig speldenkussen gemaakt naar een ontwerp van Dorien.

 
 Ook kwam er iets af nml  het quiltje Frederike ,een ontwerp van Jeanneke.

 
 Februari .Nu had ik me voorgenomen om iedere maand een poppenquiltje te maken , zodat ik dan eind 2013 een hele muur vol zou hebben ,niets van terechtgekomen ,het werden er maar 3

 
 en deze is nog niet eens gequilt.

 Deze wel.

 
 Maart. Het Dorryweekend was weer aangebroken ,jammer genoeg kon ik maar 1 dagje ,Dorien had gezorgd voor het ontwerp van dit leuke tasje,ik bewaar er mijn quiltspulletjes in.

 
 In Maart werd ook hard gewerkt aan de Farmers-wife quilt van Feed-sack stofjes ,de quilt is daarna in een mand belandt en daar ligt hij nog steeds ,niets meer aan gedaan ,maar komt zeker weer aan de beurt in 2014 .

 
 April was de maand dat ik met Dorien Anita en Mieke naar Nantes ging ,4 geweldige dagen.Daar hing mijn eigen Dear Jane temidden van nog 100 andere zusjes verzameld uit de hele wereld.

 Wat was dat GEWELDIG om te zien.

 
 Net zoals de tentoonstelling van Di Ford ,de foto's van de tentoonstelling zo ongeveer 150 kijk ik nog regelmatig.

 
 Mei , het was niet alleen quilten  hoor ,DH en ik bezochten ook veel tentoonstellingen waarvan de tentoonstelling van Jean Paul Gaulter wel de mooiste was.

 
 In Juni hebben we altijd een hele maand vakantie en werden 7 blokken van de Camelot voorbereid

 
en meegenomen op vakantie.Toen de vakantie om was en ook de maand Juni was de Camelot quilt klaar ,ja de top dan het quilten moet nog gebeuren ,ook een leuk werkje voor 2014.
Wat doe je toch veel in een jaar daar verbaas ik me steeds weer over en ik ben nog maar op de helft.

Wordt vervolgd.

Groetjes Lia

dinsdag 24 december 2013

zondag 22 december 2013

Ik ga echt niet aan iets nieuws beginnen [ dit jaar ].

 
 Ja ik weet het ,ik heb al zoveel projecten [wie niet ] maar had zo'n zin om met de nieuwe Mystery van Bonnie Hunter mee te doen. Ik koos wel voor de kleine versie maar dan nog meer werk dan ik gedacht had, vooral het snijden van de stofjes. MAAR LEUK. Iedere Vrijdag geeft ze een nieuwe opdracht. Week 1 96 blokjes met een neutrale ondergrond

 
 en 92 blokjes met een oranje ondergrond. Ik dacht dat ik weinig oranje had maar dat valt mee. Het is natuurlijk de kunst om het uit je voorraad lapjes te doen en dat gaat tot nu toe goed. Nog niets gekocht allemaal uit de lapjesvoorraad.

 
 Week 2 voor de kleine quilt 100 van deze blokjes ,maar ik spring zo van het ene naar het andere project dat ik er nu 69 af heb. Ja ik kan niet zo goed aan 1 project hele weken werken  , ik houd zo van de afwisseling. Aan week 3 en 4 ben ik nog niet begonnen maar met de Kerstvakantie in zicht zal het vast goedkomen.

 
 Omdat ik s'avonds meestal niet achter het naaimachine wil gaan zitten doe ik dan een werkje met de hand en dat is tegenwoordig meestal iets te appliceren zoals de Sweet William

 
en de LE die gaat ook stilletjes de goede kant op.

Maar nu is het genoeg met al die nieuwe projecten die langs komen op het WWW.
Even pas op de plaats.

Fijne Zondag Groetjes Lia

donderdag 12 december 2013

Facebook of bloggen?

 
 Twee blokjes van de Sweet William zijn af en de derde is in de maak.

 
 Ik vroeg me vanochtend af waar zijn al die bloggers gebleven ,het lijkt mij of er steeds minder geblogd wordt. Komt dat door facebook of hebben jullie minder te vertellen dan voorheen. Ja ik moet bekennen dat facebook wel heel makkelijk is ,je hoeft niet in te loggen voor een berichtje te schrijven of een reactie te geven. Even kijken op facebook en vind je het leuk is het een kwestie van een knopje indrukken en vind je het heeeel leuk dan zet je er iets bij. Vind je het niet de moeite waard dan lees je gewoon verder.
Sinds ik  op facebook zit, zoals dat gezegd wordt ,heb ik er ook een beetje last van. Het bloggen wordt minder maar ik vind het bloggen wel leuker om op het afgelopen jaar terug te kijken. Dat doe je op facebook niet.

 
 Om eens terug te kijken een quilt van 10 jaar geleden. Het achterkantje komt van de kringloop, ja mijn beste aankoop ooit kan ik wel zeggen.
 1 euro per meter en het waren 12 meter. Ik maakte er ook nog gordijnen van voor in mijn hobbykamer en de rest werden achterkantjes.

 
 Zo ook van deze quilt, te klein om onder te kruipen en om hem nou op te hangen mmmm. Daarom ligt hij op een stapeltje en word zo nu en dan bekeken en weer opgevouwen.

 
 Dit is een hoekpunt, het zijn allemaal Den Haan en Wagemaker stofjes evenals het panel.

 
Zo nu nog even aan de slag met de Mystery van Bonnie Hunter maar daarover meer in een volgend blogje.

Groetjes Lia