dinsdag 17 februari 2015

De Sweet William.

 
 36 Sweet William mandjes helemaal af .Wat een klus ,niet het maken van de quilt maar het doorquilten.

 
 Steeds  deed ik een of twee blokjes want dat waren tenslotte de 5 draadjes op een dag ,dan zie je dat er vooruitgang in zit. Maar op de een of andere manier lukte het me niet zo goed om beneden te quilten .Op de stoel in de erker  zat niet lekker ,op de bank het licht was niet goed. De quilt belande een tijdje in de kast.

 
 Tot we een aantal weken geleden  besloten we om de meubels eens anders te zetten, de zithoek naar achteren in de kamer en de eethoek naar voren, toen had ik ineens mijn quiltplekje gevonden. Op de bank met de juiste lamp ernaast.
Jaaa toen ging het echt snel met de William

 
 Voor wie het nog niet weet, dat zijn niet veel mensen ,maar toch vermeld ik het nog even. De Sweet William begon in 2013 als blok van de maand bij
Dorry. Iedere maand 3 mandjes en na een jaar  in Mei 2014 waren alle mandjes klaar.
Het is een ontwerp van Susan Smith.

 
Heel leuk om te maken  maar ik ben blij dat de quilt af is.
O vergeet ik helemaal om de achterkant te laten zien want die is ook heel mooi.Volgend blogje komt de foto langs.

Groetjes Lia

zondag 8 februari 2015

Verzamelen.

 In dit kastje bewaar ik mijn textielschatten, ik begin maar bij het bovenste laatje.
 
 Verzameld door de jaren heen en gekocht op beurzen, Ebay, marktplaats en soms gewoon gekregen. Kantjes, bandjes, kleedjes , van alles zit in het bovenste laadje.

 
 Ook deze twee Crazy patchworklapjes gekocht voor een paar dollar op Ebay in Amerika op het bijgestuurde kaartje staat dat ze gemaakt zijn in 1894 door Millie Bear. Het zonnetje en trapje vind ik zo leuk, je gaat erbij fantaseren,wat betekent het en voor wie is het gemaakt . Zou de maakster wel gewild hebben dat het lapje in een ander werelddeel terecht zou komen?
Zou het niet fijner voor haar zijn geweest als haar klein of achterkleindochter het aan haar kinderen zou laten zien en zeggen ,kijk dat heeft je overgrootmoeder nog gemaakt.

 
 Deze is alleen met steekjes.

 
Dit geborduurde lapje zit er ook in ,gemaakt door een vrouw uit Afganistan.
Soms denk ik zal ik er iets mee doen bijv verwerken in een quilt of zal ik het gewoon in het kastje laten liggen , alles er af en toe uithalen en er zo van genieten.

Fijne Zondag Groetjes Lia

zondag 1 februari 2015

Een heleboel te showen

 
 Ik had me nog zo voorgenomen om meer te bloggen ,maar helaas het is er niet van gekomen , weereens te druk met vanalles. Ik start  vandaag in de nieuwe maand dan ook met heel wat foto's want ik heb bepaald niet stilgezeten.
Het babyquiltje is af en jullie krijgen het te zien zodra ons eerste kleinkind geboren is.
Er werden ook blokjes van de Stonefield gemaakt, een welkome afwisseling want altijd aan 1 project werken vind ik echt te saai.

 

 
 Mijn weekendtas werd afgemaakt. Dat werd wel eens tijd want die lag al anderhalf jaar in de kast en mocht er nu eindelijk weer uit.

 
 Nog handvaten eraan en dan kan hij mee naar Nantes,Wie van jullie gaan er ook naar Nantes? Altijd leuk om te weten voor een gezellig kopje koffie op de beurs.

 
 Ook uit de kast De Sweet William, gisteren en vandaag een paar blokken gequilt.

 
 En dan de Dear Jane TE LEUK om in de kast te blijven want er zijn al 5 banen aan elkaar

 
 Ik doe het een beetje volgens de kleuren van de echte JANE

 

 

 
Kijk er liggen al wat blokjes voorbereid in kleine plastic zakjes en de stofjes die ik voor de blokjes  gebruik plak ik gewoon in het boek.
Een heel verhaal.

Fijne Zondag  Groetjes Lia